Edelsteen sieraden 

Edelsteen sieraden

 

Edelstenen sieraden - Volgens Wikipedia is een sieraad een object dat op het lichaam wordt gedragen met de bedoeling dat te verfraaien. Sommige sieraden worden door lichaamsdelen gedragen, zoals oorbellen en piercings. Sieraden kunnen van edelmetalen gemaakt worden, zoals goud en zilver, maar ook van edelstenen of een combinatie hiervan. Ruben...

 

Edelstenen sieraden - Volgens Wikipedia is een sieraad een object dat op het lichaam wordt gedragen met de bedoeling dat te verfraaien. Sommige sieraden worden door lichaamsdelen gedragen, zoals oorbellen en piercings. Sieraden kunnen van edelmetalen gemaakt worden, zoals goud en zilver, maar ook van edelstenen of een combinatie hiervan. Ruben Robijn heeft een grote collectie edelsteeen sieraden van wel 60.000 stuks op voorraad. Edelstenen sieraden verdeeld in de volgende hoofdgroepen:

Armbanden van edelsteen
Armbanden in zilver met edelsteen
Halskettingen van edelsteen
Halskettingen in zilver met edelsteen
Hangers van edelsteen
Hangers in zilver met edelsteen
Oorbellen en oorstekers van edelsteen
Oorbellen en oorstekers in zilver met edelsteen
Ringen van edelsteen
Ringen in zilver met edelsteenWerking edelstenen en edelstenen sieraden
Het 1e nauwe contact met mineralen had plaats in de oude steentijd en men ontdekte, dat onder de grote hoeveelheid hem ter beschikking staande stenen, enkele soorten zaten die geschikt waren voor het maken van werktuigen (500.000 jaar geleden). Het begon met vuurstenen en de eerste metalen die men leerde kennen waren koper en goud.

Zo oud als de vaardigheid in het maken van werktuigen is, schijnt ook de menselijke behoeften aan het pronken met sieraden te zijn. Zo zijn doorboorde vuursteenbrokjes als hangers (amuletten) al uit de steentijd bekend (ca. 15.000 jaar geleden).


De belangrijkste volken van de oudheid, de Egyptenaren, Grieken en Romeinen, kenden een groot aantal metalen, de daardoor bruikbare ertsen, alsmede vele soorten edelstenen. Uit die tijd dateren de eerste beschrijvingen van mineralen. Daarin werden ook de magische en genezende werkingen toeschreven aan tal van mineralen. Zo weten we dat de oude Grieken Bergkristal gebruikten als amulet of verpulverden en innamen als middel tegen dronkenschap. Het groene Serpentijn werd gebruikt in de middeleeuwen als middel tegen slangenbeten.

Edelstenen en mineralen hebben al duizenden jaren een enorme aantrekkingskracht op mensen door hun magische schoonheid, verscheidenheid aan kristalvormen, kleurenpracht en uitstraling.

In de alternatieve geneeskunde worden mineralen ingezet als geneeskrachtige of helende steen. Zij werken door hun uiterlijk, samenstelling, kleur en vibraties vaak op een bijzondere manier op het lichaam, ziel en geest van de mens. Iedere steensoort heeft zijn unieke kracht en elektromagnetische veld. Daardoor staan zij in wisselwerking met hun omgeving.

Veel mensen voelen dat edelstenen en mineralen een uitstraling hebben, andere mensen ervaren via hun intuïtie of hun innerlijke oog dat edelstenen een bepaalde werking hebben. Edelstenen hebben hun eigen trillingsgetal. Gevoelige mensen kunnen deze vibraties opvangen.


De juiste edelsteen kiezen
Hier zijn natuurlijk geen vaste regels voor. Je kunt hem cadeau krijgen of het wordt je aangeraden. Of je hebt een bepaald probleem waar je een genezende steen bij wilt vinden. Maar je kunt ook intuïtief een edelsteen/mineraal uitzoeken. Soms word je gewoon aangetrokken door een mineraal. Het is dan net of de steen jou heeft uitgezocht. Er zijn een paar hulpmiddelen om een edelsteen/mineraal uit te zoeken.

Er zijn eigenlijk 4 manieren om je edelsteen uit te zoeken. 

Op intuïtie
Edelstenen en kristallen stralen een vibratie (frequentie) uit. Zonder enige inspanning kan je de edelstenen voelen. Want je voelt en ziet wat voor steen je nodig hebt. Neem hiervoor gewoon de tijd. En als het niet goed voelt neem je een ander. Kinderen doen het zo gemakkelijk  en schijnen er geen probleem mee te hebben en zijn ervan overtuigd dat ze de juiste edelsteen hebben gekozen.


Op zicht. 
Het kan maar zo dat je oog wordt aangetrokken naar een bepaalde edelsteen of het kristal. Deze kan je dan gewoon nemen. Het kan zijn dat je wat voelt. Een trilling of een sensatie van warmte of kou. Ook hier geldt, voelt het goed? Mooi! Niet goed? Kies dan een ander.

Op gevoel.  
Het kan zijn dat je in een winkel staat en aangetrokken voelt door een bepaalde steen. Je zou er met je handen boven heen en weer kunnen gaan en aanvoelen wat de edelsteen of het kristal met je doet. Je neemt de steen waarvan je denkt dat hij wat met je doet en neemt deze in je hand. Neem dan een besluit. Voelt het goed? Mooi! Niet goed? Neem dan een ander.

Op Informatie. 
Er is veel informatie over de werking van stenen en hun magische eigenschappen. Door het lezen van bepaalde symptomen en/of ziektebeelden zou je kunnen besluiten een bepaalde edelsteen of een kristal te kiezen welke een helende werking heeft met dit symptoom of ziektebeeld. Er zijn ook versterkende edelstenen, bijvoorbeeld het versterken van vertrouwen. Ook hier geldt, voelt het goed? Mooi! Niet goed? Neem dan een ander.


Disclaimer
Edelstenen en mineralen nemen nooit de plaats in van medisch personeel of medicijnen. Ondanks de magische en helende werking kunnen deze mineralen nooit een dokter vervangen. We wijzen u erop om bij gezondheidsproblemen eerst uw huisarts te raadplegen. 


Kwaliteit
Ruben Robijn koopt zijn sieraden in op de internationale markten en zo komen onze sieraden uit vele lande. De belangrijkste landen zijn: India, Nepal, Afghanistan, Pakistan en Brazilië.

De zilveren sieraden van Ruben Robijn worden gemaakt van de beste kwaliteit 925-zilver. De combinatie zilver en edelsteen worden met een fijne balans ingekocht. Geen onnodige dikke plakken edelsteen in, bijvoorbeeld, ringen gezet waardoor de ring onnodig duur wordt. Onze hangers worden zo licht mogelijk gehouden en perfect afgewerkt. U vindt dus goeie kwaliteit sieraden bij Ruben Robijn tegen een betaalbare prijs.

Ruben Robijn staat voor
- Goeie service
- Snelle levering
- Omruilen mogelijk
- Goedkoop versturen


Contactgegevens

Ruben Robijn BV
E: verkoop@rubenrobijn.nl 

Meer
Toont 1 - 4 uit 4 items