Zilver 

Zilver

 

Bij Ruben Robijn verkopen wij ook zilveren sieraden met edelstenen erin verwerkt. De meeste zilveren sieraden hebben een stempel (925), sommige ook niet. Dit kan komen omdat veel van onze producten uit India en Nepal komen en dan wil dit nog wel eens ontbreken. Dat merkt u natuurlijk ook in de prijs. Zo heeft elk nadeel een voordeel. Er bestaa...

 

Bij Ruben Robijn verkopen wij ook zilveren sieraden met edelstenen erin verwerkt. De meeste zilveren sieraden hebben een stempel (925), sommige ook niet. Dit kan komen omdat veel van onze producten uit India en Nepal komen en dan wil dit nog wel eens ontbreken. Dat merkt u natuurlijk ook in de prijs. Zo heeft elk nadeel een voordeel. Er bestaan bij ons vijf hoofdgroepen.

Armbanden van zilver met edelsteen
Hangers van zilver met edelsteen
Kettingen van zilver met edelsteen
Oorbellen van zilver met edelsteen
Ringen van zilver met edelsteen

Werking van zilver
Wist u dat zilver een antibacteriële werking heeft? Hippocrates, een Griekse arts uit de oudheid, had dat al in de gaten. Waarom dit metaal deze werking had, bleef lang een raadsel. Sinds kort heeft een team van de Boston University dit eeuwenoude raadsel uitgezocht. Hun doel was om een methode te vinden waardoor bestaande antibiotica beter gaan werken.

Zilver ontwricht bacteriën en wel op een dusdanige manier dat de moderne resistentie niet langer een probleem is. Het zilver in de vorm opgeloste ionen (Colloïdaal zilverwater) pakt bacteriën op twee manieren aan:

1. Maakt de celwand (membraam) meer doorlaatbaar
2. Verbeterde stofwisseling van de cellen waardoor overproductie van toxische zuurverbindingen minder wordt.

Met een klein beetje zilver maak je de huidige antibiotica veel effectiever. De bacteriën zijn niet in staat zich te verzetten en het aanvallende middel (zilver) buiten te houden.

Giftig
Hoe geweldig het ook mag klinken. Zilver dragen we niets voor niets buiten ons lichaam als sieraad. Mensen kunnen allergisch reageren op metalen reageren en zilver kan giftig zijn voor het lichaam.

Het juiste sieraad met zilver kiezen
Hier zijn natuurlijk geen vaste regels voor. Je kunt hem cadeau krijgen of het wordt je aangeraden. Of je hebt een bepaald probleem waar je een genezende steen bij wilt vinden. Maar je kunt ook intuïtief een edelsteen/mineraal uitzoeken. Soms word je gewoon aangetrokken door een mineraal. Het is dan net of de steen jou heeft uitgezocht. Er zijn een paar hulpmiddelen om een edelsteen/mineraal uit te zoeken.

Ruben Robijn staat voor
- Snelle levering
- Lage verzendkosten
- Het grootste assortiment edelstenen in Nederland!

Meer